dimecres, 18 de desembre del 2013

The River Troupe Gospel





                     


The River Troupe Gospel Sallent

La història del nostre cor comença a la coral La Troupe del Riu nascuda el 1997 a Sallent i que formaven pares i mares de la Coral Jove Clau de Sol, el 2009 el director i algunes cantaires de la coral varen anar a un taller de gospel que va organitzar la coral La Nova Harmonia de Sallent i que tenia com a monitors els membres del Grup Jambalaya, vàrem quedar enamorats del gospel (i de la Vicen) i el curs 2009-2010 a proposta d’alguns cantaires varen decidir que dels 4 assaigs mensual que feia la coral els divendres al vespre, un fos de gospel i els altres tres del repertori convencional. La Vicen va acceptar la nostra proposta i varen viure plegats un curs genial que va culminar el mes de maig de 2010 amb un concert a la Plaça Sant Antoni M. Claret de Sallent, on varen oferir el repertori que havien aprés durant els assaigs mensuals amb la col·laboració dels membres de Jambalaya. 




Aquella experiència va ser fabulosa, la volien tornar a repetir, però pensàvem que era tan “guapo” cantar gospel que era una llàstima que només en gaudissin els 12 cantaires que formàvem La Troupe del Riu, d’aquí el fet d’obrir-ho a tothom, varem buscar un nom i ja com a The River Troupe Gospel Sallent va començar la seva activitat el setembre de 2010, el primer any amb 26 cantaires, que creixeren fins els més de 30 el seu segon curs i més de 40 el tercer. Actualment ja en el seu quart any d’activitat està formada per més de 50 cantaires. En aquest quatre anys cantaires procedents de Sallent, Cabrianes, Artés, Guardiola de Berguedà, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Gironella, Navarcles, Santpedor, Sant Llorenç Savall i Barcelona han format part de TRTG.

En aquest anys ha realitzat concerts a Sallent, Cabrianes, Monistrol de Montserrat, Manresa (Patge Reial 2013) (Festa de La Marató 2013) (Festa Major de Manresa 2014), Calders, Torrelles de Llobregat, Les Brucardes, Navarcles i La Massana-Andorra i ha col·laborat amb la cantant de música House Rebeka Brown amb la que ha fet dues actuacions a Barcelona, la primera a la Sala Àtic  i la segona a l’Avinguda Maria Cristina a la festa de la Gay Pride 2013 davant prop de 40.000 persones i on a banda de fer els cors de l’artista vàrem cantar un tema Gospel. També destacar la col.laboració al concert que el grup Deudeveu va fer a Sallent en motiu de la Setmana Cultural 2014.
Un altre aspecte que  característic del cor és que a banda de fomentar el cant, també cuida molt les relacions humanes dels cantaires que es consoliden amb dos sopars plegats un per Nadal i un per Enramades (fi de curs) i des de fa dos anys es fa un stage de cap de setmana on els cantaires tenen l'oportunitat de treballar profundament aspectes que en els assajos per manca de temps no es poden acabar de pulir. El 2012 va ser a El Xaloc de Calders, el 2013 a Els Caus de Mura i el 2014 a Cal Vilalta de Moià.

Els responsables del cor son Vicen Alfonso (directora musical) i Jaume Riu (codirector i pianista).


                                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada